Nem kell már a kutyánkat otthon hagyni

A nyaralás eltervezése különösen nehéz azoknak, akik egy vagy több négylábú állattal élnek együtt, akiket családtagnak tekintenek. Aki nyaralni indul, egyik családtagját sem szeretné otthon hagyni, ezért sokszor az emberek lemondásra kényszerülnek. Vagy nem mennek el nyaralni, vagy ráhagyják valakire állataikat. Jobb esetben egy megértő barátra, ismerősre, vagy kutya-, macskapanzióba viszik a kedvenceket. Ez utóbbi eset azonban akár maradandó nyomokat is hagyhat a kutyus vagy a cicus életében. (X)

Kutyabarát szálloda a közeli Alpokban

Az ausztriai Hotel OTP Birkenhof**** akciós ajánlatai között érdemes böngészni. Ugyanis ez a szálloda arról nevezetes, hogy azontúl, hogy család- és gyermekbarát, még kutyabarát is. Ez pedig egyértelműen megadja a választ, amikor el szeretnénk valahová utazni a kutyánkkal, hogy melyik szállodát ajánlatos választani.

A legtöbb hazai szálloda nem enged be kutyát magához, vagy csak 4 kilós súlyhatárig, ami valljuk be őszintén, elég kevés, amikor a kutyák súlyát összehasonlítjuk. Még egy 19 kilós kutya is a kis súlycsoportba tartozik a kutyák besorolásánál. Vannak szállodák, akik cicát fogadnak, de a kutyások mindig is nehezebb helyzetben voltak.

Programok a kutyánkkal

Az osztrák hegyek és völgyek kiváló alkalmat nyújtanak arra, hogy megsétáltassuk az ebet, de vigyázzunk az Alpok teheneivel, amik gyakran szabadon legelésznek a mezőkön. Ilyenkor nem árt, ha betartunk néhány szabályt. Ilyen például, hogy a kutyusokat a kijelölt túraútvonalakon kizárólag pórázon lehet sétáltatni, és nem árt jó előre tisztában lenni azzal, hogy mi a tennivaló, ha a szabadon legelő tehenek vannak a közelben, erről a hotel honlapján is részletesen olvashatunk.

További szabály, hogy ugyan teljesen nyitott a szálloda a kutyusok fogadására, de azért érthető módon vannak olyan részek, ahová nem szabad nekik betenni a mancsukat, ilyenek a közösségi területek, mint amilyen az étterem vagy a wellnessrészlegek. Fontos megemlíteni, hogy ne hagyjuk a szobában sokáig magára a kutyát, ugyanis egyrészt hamar magányos lehet, másrészt pedig elkezdhet ugatni, amely nem csupán a gazdira, de a szállodára sem vet jó fényt.

Kutyabarát fogadtatás és szolgáltatások

Nehéz elhinni, hogy egy szálloda ugyanúgy elismeri a kutyákat, mint az embereket. Pedig a Hotel Birkenhof esetében ez így van. Ezt már érkezéskor érezhetjük, egyrészt a meleg és szívélyes fogadtatásnál, ahogyan minket és kutyánkat üdvözölnek, másrészt a szobában a kutyusokat is várja meglepetéscsomag. Minden “kutyás” szobához jár egy “Kutya a szobában” tábla is, ezzel tudjuk jelezni a szomszédoknak, hogy ne csodálkozzanak, ha furcsa hangokat hallanak, valamint kapunk a bekészítve kutyafekhelyet, etető- és itatótálat, valamint játékokat.

Napközben a szálloda magyar személyzete barátságos simikkel is elkényezteti kis kedvencünket. A Hotel Birkenhof közelében található egy kutyakozmetika is, ha netán a nyaralás alatt jut valaki eszébe, hogy megszépítse, kicsit megkozmetikázza házi kedvencét.

24 óra