Több oka van: ezért állnak a stewardessek a repülő ajtajában a beszálláskor

Az utasok sorba rendezése

A stewardessek ajtóban való felsorakozása egy másik célt is szolgálhat: az utasok megfelelő sorba rendezését, azaz hogy egyesével, egymás után, rendezetten haladjanak a helyeik felé. Ugyanakkor kérdéseket is tehetnek fel nekik, és rögtön a segítségükre lehetnek - akár a helyeikkel és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban is. Ugyanakkor jelezhetik a különleges igéyneiket is, amelyeket esetleg a foglaláskor még elmulasztottak.

Az utasok "értékelése"

Az ajtóban álló légiutas-kísérőknek azt is figyelniük kell, ki milyen csomagokkal érkezik. Ha valaki túlméretezett pogyásszal érkezik, ami a gépre sem kerülhetett volna, még mindig van lehetőségük intézkedni. De figyelik a gyanúsan viselkedő, vagy önmagában gyanús utasokat is. Ha valaki például erősen ittasnak tűnik, egyeztetik egymással és jobban szem előtt is tartják az illetőt.

Fotó: 123rf.com-illusztráció

Megszámolják az utasokat?

Egyes pletykák szerint ilyenkor meg is számolják az utasokat, nehogy valaki illetéktelenül jusson fel egy gépre. Vannak olyan legendák is, hogy a hátuk mögött tartott számlálót nyomkodnak, hogy pontos számot kapjanak minden érkezőről. De ez tévhit. A foglalások számáról pontos adataik vannak, és csak akkor ellenőrzik le, ha az ülőhelyeknél kavarodások vannak, vagy esetleg a business osztályon foglalt egy hely, aminek szabadnak kellene lennie.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra