A Google-térképet követte a családapa: a halálba zuhant - Fotók

A férfi özvegye beperelte a Google-t. Megszólalt a vállalat is.

"A lányaink azt kérdezik tőlem, hogyan és miért halt meg az apjuk, én pedig nem találok szavakat, mert felnőttként még mindig nem tudom megérteni, hogy a GPS-irányokért és a hídért felelősök hogyan cselekedtek - ennyire nem törődve az emberi élettel" - mondta Philip özvegye, Alicia, aki kedden indított pert a techóriás ellen. A célja, hogy vonják felelősségre az illetékeseket, hogy ilyen tragédia ne fordulhasson elő többet.

Az úttest mentén nem voltak sem korlátok, sem figyelmeztető táblák, bár a híd állapota természetesen ismert volt - még a Google számára is.

Az is kiderült: a férfi halálát megelőző években a céget többször is tájékoztatták a leszakadt hídról, és kérték, hogy frissítsék a Térképen található információkat, de ez a vádirat szerint soha nem történt meg. A Google-ön kívül a nő a híd tulajdonosát is perli, aki szerinte elmulasztotta a javításokat, vagy a helyszín világítását, ami megmenthette volna a férje életét. A adománygyűjtő oldalon a családnak máris közel 45 ezer dollár gyűét össze a családnak a perre. Több mint 16 millió forint.

A Google szóvivője "legmélyebb együttérzését" fejezte ki Paxsonéknak - panaszukat vizsgálják.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció-Facebook/AliciaPaxson

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

24 óra