Az alumínium LED profilok szerepe és jellemzői

Az alumínium LED profilok szerepe ma már megkérdőjelezhetetlen. Ennek ellenére még most is sok olyan felhasználó van, aki ezen eszközökön próbál takarékoskodni, nem gondolva annak a negatív eredményére. Mik ezek? A következő cikkből kiderül. (X)

Az alumínium LED profilok jellegzetességei

Az alumínium LED profilok, amelyek a LEDLámpaház.hu kínálatában is megtalálhatóak, a LED szalag védelmét szolgálják. Nélkülük a védelem hiánya miatt a szalagok élettartama megrövidülhet, ami több szempontból is rossz. Egyrészt anyagilag sem túl kifizetődő a LED szalagokat gyakran cserélgetni, másrészt az átélt kellemetlenség miatti bosszúság sem hiányzik az egyébként is stresszes mindennapokból.

Szerencsére azonban van megoldás: célszerű megfogadni a szakemberek azon tanácsát, miszerint a LED szalagokhoz LED profilok járnak - a kettő együtt tud csak hatékonyan működni. A változatos kivitelben beszerezhető LED alumínium profilok amellett, hogy óvják a szalagok épségét, még szebb, esztétikusabb külalakot is biztosítanak a számukra, amelynek köszönhetően könnyen a lakás díszévé válhatnak. 

Az alumínium LED profilok előnyei

A LED fényforrások elterjedésével egyre nagyobb szerep jut a LED szalagoknak és az alumínium LED profiloknak is. A lakás minden pontján nagyon sokoldalúan és kreatívan felhasználhatók, lényegében csak a fantázia szab határt annak, hogy hova helyezed el őket. A döntésedet nagymértékben befolyásolja, hogy a LED szalag hasznosságát (fényét) vagy az esztétikát tartod inkább szem előtt.

A LED profilok használata nem ok nélküli, számos előnye van:

  • Olyan ragasztási felületet garantálnak, amelyeknek köszönhetően stabilan tartják a szalagot (természetesen ezt is felragasztás előtt megfelelően zsírtalanítani kell).
  • A szalagok, mivel a helyükön maradnak, a fényük pontosan abba az irányba fog vetülni, ahol tényleg szükség van rá. 
  • A LED szalagok lényegesen hosszabb élettartamúak akkor, ha LED alumínium profilok védik azt.
  • Segítségükkel nemcsak a belső, hanem a külső hatásoktól is meg lehet óvni a szalagokat. Belső hatásként elkerülhető a szalagok túlmelegedése, azaz a LED csík nem süti meg magát, hatékonyabb a hőleadása és egyúttal ezzel hosszabb az élettartama is.
  • A külső hatásoktól is védik a szalagokat - így a por, a kosz, a zsíros szennyeződések nem okoznak gondot. 

Milyen LED alumínium profilok közül lehet választani?

Ma már a piacon sokféle LED alumínium profil közül válogathatsz, amelyekbe tetszőleges típusú LED szalagot tehetsz. Arra azonban figyelj, hogy a profil ragasztási szélességének legalább akkorának kell lennie, mint amekkora a LED szalag szélessége. Általában a LED alumínium profilok olyan hatékony felületvédelemmel vannak ellátva, amelynek eredményeképpen nem színeződnek el, és védve vannak a fizikai hatásoktól.

A LED profil legtöbbször matt, szürke, ezüst, fehér, bronz vagy akár fekete színnel rendelkezik, így könnyen beleillik a környezetbe elegáns kivitelének köszönhetően. Válassz te is a LED szalagjaidhoz alumínium LED profilokat! 

 

24 óra