Ezért érdemes neked is dedikált szervert bérelned

Nagy látogatottságú weboldalad van? Milyen kár lenne, ha ügyfeleket veszítenél azért, mert nem jelenik meg számukra időben a honlapod tartalma! (X)

A jó hír, hogy ennek nem kell így lennie. Ha megfelelő szervert választasz, akkor biztos lehetsz abban, hogy a weboldalad mindig, mindenki számára úgy fog megjelenni, ahogyan megálmodtad. Még akkor is, ha felkapják egy blogposztodat a közösségi médiában, és hirtelen a szokásosnál többen keresik fel a honlapod.

A megoldást a dedikált szerver bérlés jelenti. Az AB Plusz fizikai gépeit egy megfelelően biztosított központban helyezik el, ahol védve vannak a környezeti hatásoktól, a hőmérsékleti ingadozásoktól és az illetéktelen személyektől is.

Ekkor érdemes dedikált szerver bérlésben gondolkodnod

Amennyiben fontos számodra, hogy egyetlen ügyfélt se veszíts el egy instabil weboldal miatt, akkor mindenképpen jó döntés dedikált szervert bérelni. Ugyancsak ez a megfelelő megoldás a számodra, ha egyedi programokat használsz, vagy csak szimplán sokan szokták felkeresni az oldaladat nap mint nap.

A szerverek bérleti díja fix, az ár pedig attól függ, hogy melyik csomagot választod. Mivel mindenkinek mások az igényei, így az AB Plusznál négy különböző csomagot is létrehoztak. A legkisebb csomaghoz 2 GM RAM jár, míg a legnagyobbhoz 16 GB.

A bérlés előnye a szervervásárlással szemben, hogy így nem kell később azzal bajlódnod, hogy mit csinálj az elavult vagy kinőtt vassal. Megeshet, hogy ahogyan egy vállalkozás fejlődik, a régi szerver már kicsinek bizonyul. Ha nagyobbra lesz szükség, akkor bérlés esetén szimplán elegendő előfizetni egy nagyobb csomagra!

Mi mindent tartalmaz a bérleti díj?

A szerverbérleti díj nem csak a RAM-ot tartalmazza. Az AB Plusz esetén minden csomaghoz jár 2 x 500 GB HDD vagy 2x64 GB SSD tárhely is. A gyorsaságról Intel Quad Xeon CPU gondoskodik.

Root SSH hozzáférés és egy darab fix IP cím ugyancsak minden csomag részét képezi. Ennél a szolgáltatónál garantálják a 10 mbit/sec sávszélességet. A hosting környezet magyar, az operációs rendszer pedig szabadon választható.

A bérlés egy komplett csomag, amely a szerverhosztingot, a fizikai szerver bérlését, a szerver hosztolását, továbbá a szerver hardware-es szervizelését is magában foglalja. Ez azt jelenti, hogy ha meghibásodik a szerver egy alkatrésze, akkor nem neked kell gondoskodnod a cseréjéről. A szolgáltató ilyenkor csereszervert biztosít számodra, és megoldja a hiba javítását is.

Legyen folyamatos felügyelet alatt a szervered!

A szerver szüntelen felügyelése komoly logisztikai problémát okozhat egy cég életében. Ha profikra bízod a szerveredet, akkor biztos lehetsz benne, hogy a bérelt szervered minden percben monitorozva lesz. Kérhetsz rendszergazdai felügyeletet is, ha erre van igényed.

Az AB Plusznál éjjel-nappal elérhető technikai support várja minden kérdésedet. Ők több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a szerverüzemeltetés terén, így aligha érheti őket meglepetés.

24 óra