Tegyünk a természeti katasztrófák ellen lakásbiztosítással!

A természet ereje és kiszámíthatatlansága mindig is lenyűgözte az embereket, ám az utóbbi évtizedekben egyre gyakrabban találkozhatunk pusztító erejű természeti katasztrófákkal, amik megrendítik a mindennapi életünket és az anyagi biztonságunkat. Az egyre sűrűsödő jégkárok, aszályok, hirtelen lezúduló esőzések és intenzív villámlások rámutatnak arra, hogy ennyire fontos az otthonunk védelme. Ennek pedig az egyik leghatékonyabb módja a lakásbiztosítás kötése. (X)

 

A jégkár

A hirtelen lezúduló jégesők és a kiszámíthatatlan időjárás egyre gyakoribbá válnak a térségünkben is. A jégkár sokféle módon okozhat károkat az otthonunkban: a tetőre lerakódó vastag jégréteg súlya alatt megrogyhat a tető szerkezete, de rongálhatják a vezetékeket és a növényzetet is. 

A Te otthonod teljeskörűen be van biztosítva, vagy esetleg ráférne a régi csomagra egy felülvizsgálat? A lakásbiztosítás naprakészségét akár online felületen is ellenőrizheted, hogy biztos lehess benne, minden rendben van!

A jégkárok javarészt kiszámíthatatlanok, és az utánuk maradó helyreállítási költségek igen magasak lehetnek. Ebben a helyzetben egy lakásbiztosítás jelentős segítséget nyújthat, fedezve a javítás és a helyreállítás költségeit, valamint a károsodott berendezések cseréjét.

Az aszály okozta problémák

Az aszályok szintén egyre gyakrabban jelentkeznek, és komoly problémákat okozhatnak az otthonokban. Az alacsony vízszintek jelentős víznyomáscsökkenést/-ingadozást okozhatnak, aminek akár a vezetékek láthatják kárát. Az aszály miatti talajvízszint-csökkenés pedig az alapokat is veszélyeztetheti.

Hirtelen lezúduló esők és intenzív villámlások

Az éghajlatváltozás következtében az esőzések is egyre hevesebbek és váratlanok lehetnek. Az ilyen jellegű esőzések áradásokat, földcsuszamlásokat és beázásokat eredményezhetnek az otthonokban. A tetők szivárgása, a beázott falak és padlók nemcsak kényelmetlenséget, hanem komoly anyagi veszteséget is okozhatnak.

Az intenzív villámlások szintén gyakran kísérik a heves zivatarokat. Ezek által okozott másodlagos károk az elektromos berendezéseket, rendszereket is veszélyeztethetik, és nem kímélik a vezetékeket sem. Egy szerencsétlenül becsapó villám akár a ház tetőszerkezetét is károsíthatja, vagy a melléképületekben is kárt tehet.

Az egyre gyakoribbá váló természeti katasztrófák rámutatnak arra, hogy egyre égetőbb fontosságú ügyként kell kezelnünk a környezetünk védelmét. Viszont ezenfelül fontos, hogy a meglévő értékeink védelmének is nagy figyelmet szenteljünk, aminek az egyik legfontosabb eszköze lehet a lakásbiztosítás. Ez megkönnyítheti az anyagilag megterhelő helyzetek kezelését, és a meggyorsíthatja a helyreállítási munkálatokat is, ha arra lenne szükség.

 

lakás