Erre a 3 vármegyére adtak ki riasztást zivatarok miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma már csak 22 és 28 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk. És néhány vidéken zivatarokra.

A TWN.hu informáciői szerint csütörtökön reggel, délelőtt fokozatosan megszűnik a csapadék, mindenütt csökken a felhőzet, és délelőttől már többórás napsütés várható. "Délután leginkább csak északkeleten és az Alpokalján alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás fokozatosan északnyugatira, nyugatira fordul és többfelé megélénkül, de zivatarok mentén erős, viharos lökések is előfordulhatnak" - írja az OMSZ a honlapján.

Hozzáteszik: a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Fotó: Met.hu

Az OMSZ honlapján megjlent frissített riasztást szerint három vármegyére van riasztás érvényben a zivatarok miatt. "Ma napközben elsősorban az északkeleti tájakon lehet néhol zivatar, amelyeket szélerősödés (45-65 km/h), intenzív csapadék (ált. 5-20 mm) esetleg kisméretű jég (< 1-2 cm) kísérhet" - írják ezzel kapcsolatban. 

Fotó: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

24 óra