Diónyi jég, 90 km/h-s szél, felhőszakadás, villámárvizek: több vármegyére is riasztást adtak ki

Zivatarok, felhőszakadás és a magas középhőmérséklet miatt is riasztások vannak érvényben - több vármegyében narancssárga is.

"Reggel, délelőtt északkeletre zivatarok érkeznek, amelyeket intenzív csapadék, erős, viharos széllökések (50-70 km/h), apró szemű jég (< 2 cm) kísérhet. Napközben szórványosan várható zivatar, legnagyobb eséllyel az északkeleti országrészben és az Alpokalján fordulhatnak elő" - írja a zivatarok lehetséges kialakulásával kapcsolatban a met.hu.

"Északkeleten heves zivatarok is lehetnek. A cellákat felhőszakadás (ált. 20-40 mm, néhol ennél több is), viharos széllökések (60-90 km/h), jégeső (néhol esetleg 2-4 cm) kísérheti. Északkeleten és nyugaton villámárvíz is kialakulhat" - folytatják a honlapon.

Fotó: Met.hu

4 vérmegyére narancssárga, 10-re sárga riasztást adtak ki a hőség miatt.

"A napi középhőmérséklet szerdán is az ország nagy részén 25 fok felett, az Alföldön, a Dunántúl keleti részén és városi környezetben több helyen is 27, 28 fok körül alakul. Egy súroló hidegfront hatására különösen északkeleten pár fokkal mérséklődik a meleg" - írja az OMSZ..

Fotó: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra