Összeházasodott a barátjával a 10 éves Emma, majd meghalt - Videó

Június 29-én volt a nagy nap: Emma és "DJ" oltár elé lépett. A szertartásra mintegy 100 vendég gyűlt össze, köztük Emma tanárai, orvosai és ápolói.

"Nagy fájdalmai voltak, amikor felöltöztettük" - emlékezett az édesanyja."Kimerítette, de nem akart fájdalomcsillapítót, mert nem akart elaludni az esküvőjén" - tette hozzá. A megható szertartást követően a kis barátok végül kimondták egymásnak a boldogító igent, teljesült Emma kívánsága. "Olyan gyönyörű volt, és minden olyan jól sikerült" - mondta boldogan az édesanyja. Néhány nappal később aztán megtörtént, amire akkor már mindenki számított.

Július 11-én Emma elvesztette a leukémiával szemben folytatott harcot. Családja szerint azokkal körülvéve hunyt el, akik a legjobban szeretik őt. "Emma fényt jelentett mindenkinek, aki szerette, és inspirációt jelentett mindenkinek, akivel találkozott" - olvasható a gyászjelentésében. A család szerint így mostantól dédnagymamájával, Francesszel lesz, aki nem sokkal korábban halt meg.

Az is kiderült: a temetésére a tízéves lány még egy fontos szabályt fogalmazott meg halála előtt: Emma arra kért mindenkit, hogy viseljenek fényes, vidám színeket. "Semmi unalmas fekete szín. Olyan legyen, mint egy buli!" - olvasható a gyászjelentésben.

Címlapfotó: Facebook/Chris Carter

Érdekes