Bréking! Ismét szalmonella a Ferreronál: leállt a termelés
Szalmonella miatt állította le a termelést a Ferrero a belgiumi Arlonban található üzemében.
"Minden termelést leállítottunk" - közölte csütörtökön az édességgyár szóvívője, ahol június végén szalmonellát találtak az üzemben. Mint ahogyan arról a TWN.hu elsők között számolt be tavaly, a gyár több termékével kapcsolatban is felmerült a szalmonellafertőzés gyanúja, és több országban is megbetegedéseket okoztak. Akkor Magyaroszágon is visszahíták a cég termékeinek egy részét.
Fotó: Profimedia/RedDot
A Ferrero szóvivője most hangsúlyozta, hogy a gyárat "nem zárták be", és az alkalmazottak fizetését "száz százalékban fedezik". Az üzemet most kitakarítják, ami a terveik szerint körülbelül két hetet vesz majd igénybe. A vállalat a termelés leállítását pusztán elővigyázatossági intézkedésnek minősítette, és hangsúlyozta, hogy egyetlen termékben sem találtak egyelőre a baktériumból.
A Ferrero 2022 áprilisában szalmonella gyanúja miatt hívta vissza több termékét is, a Kinder Meglepetés tojást és a Choco-Bons-t is többek közt. A belga Ardennekben található Arlon fontos telephelye az édességgyártónak, ami nem csak a Kinder termékekről, a Nutelláról is ismert. A szalmonella az egyik leggyakoribb élelmiszereredetű fertőzés, ai hasmenést, lázat és gyomorbántalmakat is okozhat.