Sokkoló Tik-Tok videó: nyílt sebeket és tályogokat okoz az új zombidrog

Megdöbbentő videót készített egy tiktoker a város abban a negyedében, ahol ma már nyíltan működik a drogpiac. Egy új szer zombivá változttja az embereket.

Philadelphia egykori munkásnegyede, Kensington valóságos drogpokollá vált. Erről árulkodik most egy olyan videó, amit egy Tik-Tok csatornára töltöttek fel. Mintha egy horrorfilm elenevedne meg: összeesett és ájult emberek, tályogok és vérző sebek, akár halottak is feküdhetnek a nyílt utcán. A "Tranq" néven is ismert kábítószer valójában egy lónyugtató. Különösen kedvező ára miatt azonban letarolja a piacot, egy fájdalomcsillapítóval, az úgynevezett fentanillal keverik. Jelenleg ez a leghalálosabb szer az Egyesült Államokban.

"A kábítószer különösen keményen sújtotta Philadelphiát, ami a túladagolás okozta halálesetek és a súlyos sebek számának növekedéséhez vezetett, amelyek szepszishez és amputációhoz vezethetnek" - mondta a helyi egészségügyi hivatal a New York Postnak.

Az "urbanvisuals2.0" nevű csatorna mutatja meg mindezt sokkoló videóival.

@urbanvisuals2.0 #kensingtonphilly #philadelphia #philadelphia #kensington #kensingtonphiladelphia ♬ original sound - Urban Visuals 2.0

Sarah Laurel, a Savage Sisters nonprofit szervezet alapítója és kollégái Philadelphia utcáit járják, hogy segítsenek a bajba jutottakon. Oxigént visznek magukkal, mert sok drogfogyasztó nem reagál, vagy félholt zombi-szerű állapotban mereng. "Nem hiszem, hogy bárki is tudta volna, hogy a Tranqnak ilyen katasztrofális hatásai lesznek" - magyarázta a nő. A rendőrség és a politikai egyelőre tehetetlen.

Címlapfotó: TikTok/urbanvisuals2.0

24 óra