Kártyázás közben, a szülei szeme láttára halt meg Dani - Fotók

"A legnagyobb szomorúsággal tájékoztatok mindenkit, hogy lányunk, Daniella Jade Duchatel tegnap este békésen elhunyt" - közölte az édesanya a Facebook-oldalán.

Az orvosok gyanúja szerint Dani tüdőembóliában halt meg, amit egy vérrög okozott, ami a műtét miatt alakult ki a 26 éves lány szervezetében. A boncolás eredményére azonban még várni kell. A vidám ausztrál lány halála a barátait is megrázta, azt tervezték, együtt járják majd be a világot. "Bárhová elment volna, ha tehette volna. Mindent látni akart és megtapasztalni" - mondta Chantelle Lay, a család egyik barátja. A lány barátja is összeomlott.

"Ó, Dani, nem tudom elhinni a fájdalmat és a szomorúságot, hogy elmentél. A szereteted és a kedvességed annyira tiszta volt, és hogy jobb emberré tettél" - írta az Instagramján Janis Michel, aki azt is hozzátette: sosem felejti majd el az együtt töltött időt és a lány emlékére fogja felfedezni a világot.

A lány barátnője egy internetes oldalon indított gyűjtést a család számára, eddig több mint 17 000 ausztrál dollár, azaz 3,8 millió forint jött össze.

Címlapfotó: GoFundMe/remembering-dani

24 óra