Narancssárga riasztás is érvényben: jég, viharos szél, eső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint országrszerte lehet számítani csapadékra, az egész országra riasztás van érvényben.

Az OMSZ honpalján megjelent előrejelzés nem sok jóval kecsegtet minket, ami a keddet illeti. "A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 21 fok között változik, a tartósan csapadékos nyugaton lesz hűvösebb az idő. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő" - írják.

Több megyére narancssárga riasztás is érvényben van.

Fotó: met.hu

Két megyére narancssárga, háromra citromsárga figyelmeztetést adtak ki az eső miatt. "A több hullámban érkező csapadékból kiváltképp az Észak-Dunántúlon gyűlhet össze 20 mm feletti, a Kisalföldön 30-40 mm-t meghaladó (helyenként akár a havi átlagos csapadékösszeget elérő) mennyiség" - írja a met.hu.

Fotó: met.hu

Zivatarok az egész országban előfordulhatnak. "Délutánig kisebb eséllyel a déli tájakon, később északon is egyre nagyobb területen fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket főleg intenzív csapadék kísérhet (> 20 mm, lokálisan ennél több is lezúdulhat), emellett jégeső (1-2 cm), és néhol viharos szél (> 60 km/h) is lehet" - írja ezzel kapcsolatban az OMSZ.

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra