"Halott" anyja buktatta le: Szabolcs a magyar Tinder-csaló - Milliókkal húzta le a barátnőit

Úgy tudjuk, H. Szabolcs egy internetes társkereső oldalon keresztül ismerkedett meg a két nővel 2019-ben.

"A férfi álnéven, S. Szabolcsként mutatkozott be áldozatainak, valamint ugyanazt a mesét adta elő számukra: magát, mint több nyelven beszélő, sikeres vállalkozót és üzletembert mutatta be, akinek reklám- és rendezvényszervező cége, több hazai és külföldi ingatlanja van és a családjáé egy borászat is. Ezt fokozta a befolyásos politikai kapcsolatairól és a Sopronban köztiszteletnek örvendő családjáról szóló fikcióival is" - közölte honlapján az üggyel kapcsolatban a rendőrség.

Majd menetrendszerűen jött a drámai fordulat és a mesés örökség

via GIPHY

Pár hónappal később a férfi saját apja valótlan halálhírével, valamint anyja romló egészségügyi állapotáról mesélve próbált együttérzést ébreszteni barátnőiben, majd előadta nekik, hogy apja után többszáz milliós örökség vár rá, amelyet azonban illeték megfizetése után kaphat csak meg - folytatja a police.hu a férfi sztorijával kapcsolatban. A nők milliókat adtak neki, hogy megsegítsék, majd jött az újabb arcátlan hazugság: Szabolcs közölte, elhunyt az anyja is. 

Végül ez okozta a lebukását is: egyik barátnpje ugyanis találkozott a férfi halottnak hitt anyjával.

Majd rájött, a férfi nem csak ezzel verte át, de másik barátnője is van. "A két nő szembesült vele, hogy tudtukon kívül mindketten H. Szabolcs barátnői, aki ugyanazzal a mesével csalhatott ki tőlük milliókat" - közölte a rendőrség, de Szabolcs még ebből a helyzetből is ki akarta magyarázni magát. "Amikor az egyik sértett kérdőre vonta H. Szabolcsot a történtekkel kapcsolatban, a férfi azt mondta, hogy ő titkos ügynök, és a nő miatt vége a karrierjének" - így a rendőrök.

A XV. kerületi nyomozók H. Szabolcsot 2021. december 6-án kétrendbeli csalás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ám a férfi a terhére rótt bűncselekményeket tagadta, érdemi vallomást pedig nem tett. A rendőrök vádemelést javasolnak.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra