Ne edd meg! Szalmonella miatt hívták vissza az Aldi két népszerű termékét

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és az Aldi is közzétette a hírt: két népszerű terméket hívtak vissza, szalmonellát találtak az egyik tételben.

A Nébih csütörtökön a honlapján közölte, szalmonella lehetséges jelenléte miatt visszahívták a "Páros kolbász 250 g" nevű Aldi terméket. A csemege és a paprikás, csípős fajtáját is. "A fentnevezett termék érintett tételeire a szállító (Tona Hungary Kft) és az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait betartva termékvisszahívást indít. A termék egyik vizsgált tételében Salmonella volt kimutatható" - írja a honlapján az Aldi és arra kérnek mindenkit: 

A terméket ne fogyasszák el!

Fotó: Aldi

A közzétett bejegyzésekben megjelölik az érintett tételetek is: "Érintett fogyaszthatósági idő és tételazonosítók: 09.06.2023, L: 38087  és L: 39087". A TWN.hu úgy tudja, ezek a termékek minden magyarországi ALDI üzletben elérhetőek volt, az értékesítésüket azonnal felfüggesztették.

Arra kérnek mindenkit, hogy a megvásárolt tételeket vigyék vissza bármely magyarországi üzletbe, a vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik.

A NÉBIH honlapja szerint: a szalmonellózis, a szalmonella baktériumok által okozott fertőző megbetegedés. Ezek a baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek a szervezetbe. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, vagy a fertőzés tünetmentes is lehet. 

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra