Megdöbbentő dolgot állít a sofőr, aki a tűzforró kisbuszban hagyta a 4 éves Inezt - börtönbe küldenék

Egy év tíz hónapra küldené fogházba az ügyészség azt a férfit, aki tavaly júniusban egy kisbuszban hagyott egy 4 éves kislányt, aki három nappal később elhunyt. Az 57 éves férfi vádiratában meglepő dolog szerepel.

Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség azzal az 57 éves kunhegyesi férfivel szemben, aki 2022 júniusában egy gyermekeket szállító kisbusz sofőrjeként a gépjárműben hagyott egy 4 éves kislányt - értesült a TWN.hu. "A gyermek, mire rátaláltak, már ájult volt, és hiába szállították azonnal kórházba, pár nap múlva életét vesztette" - emlékeztet friss közleményében a hatóság. Az is kiderült belőle: a férfi megbízási szerződés alapján szállított gyerekeket a tomajmonostori oktatási intézményekbe.

Fotó: ugyeszseg.hu

"2022. június 7-én, reggel a vádlott Tiszaderzsen vette fel a 4 éves kislányt az autóbuszra azért, hogy óvodába vigye. A sofőr az autóbusszal Tomajmonostorára hajtott, ahol az általános iskolánál az autóbuszról leszálltak az ott tanuló gyermekek, majd a vádlott ezután nem állt meg az óvoda előtt, hanem az autóbuszon akkor már egyedüli utasként utazó kiskorú sértettel a településen, egy közterületen lévő, fedetlen parkolóba hajtott" - emlékeztet az ügyészség.

Nyolc óra körül leparkolt, és csukott ablakokkal és ajtókkal hagyta hátra a járművet, anélkül, hogy átvizsgálta volna. Így a kislányt nem vette észre a buszon.

"Az autóbuszban a levegő hőmérséklete a nap folyamán felforrósodott, és a levegőtlenné vált, zárt térben az óvodás kislány eszméletét vesztette. Amikor kora délután rátaláltak az üléseken fekvő gyermekre, az autóbuszban már több mint 50 °C volt" - írja az ügyészség. Hozzáteszik: a gyermek a melegtől hőgutát kapott és – a szakszerű orvosi ellátás ellenére – 3 nappal később elhunyt.

A 24.hu híre szerint a férfi meglepő dolgot állított a hatóságoknak. "A vádlott érdemi védekezést terjesztett elő és arra hivatkozott, hogy a tőle telhető módon igyekezett meggyőződni arról, hogy a buszon már nem tartózkodik gyermek, valamint arra, hogy pontos utaslista nem állt a rendelkezésére" - nyilatkozta az ügyész a lapnak.

Ugyanakkor a védiratból az derül ki, a férfi a rendelkezésére bocsátott utaslista alapján nem győződött meg arról, hogy kit és hova kell szállítania, továbbá a szállítás befejezésekor nem ellenőrizte kellő gondossággal azt, hogy tartózkodik-e még valaki az autóbusz utasterében.

Az ügyészség a férfivel szemben fogházban letöltendő szabadságvesztésre, valamint a személyszállítói tevékenységtől – mint foglalkozástól – történő eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Címlapfotó: ugyeszseg.hu

24 óra