Zivatar és jég: erre a 4 vármegyére adtak ki riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint több vármegyében is leszakadhat az ég vasárnap. Akár jégeső is lehet.

A TWN.hu információi szerint napos idő várható a hét utolsó napján, ugyanakkor felhősödés is várható. "Délután nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami a Dunántúlon meg is vastagszik, és késő délutántól egyre jobban megnő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye. A délies szelet élénk, főként a Fertő térségében erős lökések is kísérhetik" - írja az honlapján az OMSZ.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 20 és 24 fok között valószínű. Késő estére többnyire 9 és 15 fok közé hűl le a levegő. 

Fotó: met.hu

Négy vármegyére ugyanakkor elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. "Vasárnap délutánig kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem várható. Ezt követően, egy érkező hidegfront előterében kissé megnövekszik a zivatarok kialakulásának esélye a Nyugat-Dunántúlon (legfőképp a határhoz közeli területeken), majd az éjszaka folyamán keletebbre is" - írja a met.hu. Hozzáteszik: a cellákat szélerősödés és kis méretű jégeső kísérheti. 

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.co

24 óra