Havazás miatt adtak ki riasztást - Mutatjuk a térképet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) friss előrejelzése szerint keletről érkezik a hidegfront a Kárpát-medencébe, csapadékot is hoz magával.

Kelet felől érkezik a hidegfront a friss előrejelzés szerint, amelyet az OMSZ a honlapján tett közzé. "Eleinte az északkeleti megyékben fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék (kezdetben főként havazás, havas eső), majd kissé nyugatabbra tolódik a csapadékzóna. A havazás esélye északkeleti harmadban a legnagyobb" - írja a met.hu. A TWN.hu információi szerint az északi megyékben heves szélre is szémíthatunk, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de az északkeleti harmadban több fokkal hűvösebb idő valószínű.

Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Fotó: met.hu

A Kelet felöl érkező hidegfront hatására az északkeleti országrészben péntek reggelig több hullámban, változó intenzitással várható havazás, havas eső. "Kiemelten Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében (illetve Hajdú-Bihar megye északkeleti részén, valamint a Bodrogközben) több cm-es, egyes forgatókönyvek alapján akár síkvidéken is 5 cm-t meghaladó friss, olvadozó hóréteg összejöhet péntek reggelig" - írja a met.hu..

Hozzáteszik: a Zempléni-hegységben akár 10 cm-t meghaladó mennyiség is összegyűlhet. 

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra