Riasztás 7 vármegyére: záporok, zivatarok, de akár jég is eshet

Délutánig felhős idő várható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint, a nap műsodik felétől aztán leszakad az ég. 

A Dunántúlon, majd a déli óráktól keleten is erősen felhős idő várható a TWN.hu információi szerint, napsütés elsősorban az ország déli részén valószínű pénteken. "A nap második felétől újra több helyen várható eső, zápor, egy-egy helyen zivatar is. Megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik a déli, délnyugati szél" - írja az OMSZ. Hozzáteszik: a legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 16 és 21 fok között valószínű, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Késő estére 9 és 13 fok közé hűl le a levegő. 

Ugyanakkor hét megyére riasztást is kiadtak záporok, zivatarok miatt, de azt írják, akár jég is eshet. "Pénteken késő délutántól, kora estétől az ország északkeleti harmadán, illetve a nyugati, délnyugati határvidék közelében válnak kedvezőbbé a feltételek záporok mellett kisebb eséllyel zivatarok kialakulásához. A legerősebb gócokat intenzív csapadék (10-20 mm), szélerősödés, esetleg apró szemű jég kísérheti" - írja a met.hu.

Fotó: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra