Dráma: amputálták a karjait és lábait, haldoklik Torinó olimpai bajnoka - Fotók

Sokkoló hír érkezett a 46 éves olimpiai bajnok műkorcsolyázóról: haldoklik.

Orosz sajtóhírek szerint Roman Kosztomarov szervezete túl gyenge ahhoz, hogy életben maradjon. A Torinó-i olimpia műkorcsolyázó bajnoka jelenleg mesterséges kómában van. Az orvosok mindent megtesznek, de a kilátások rosszak. A sportoló két kezét és lábát amputálták, túl van egy agyvérzésen és két infarktuson. Az eddig kiszivárgott hírek szerint Kosztomarov januárban kapta el a koronavírust, ami súlyos tüdőgyulladást okozott nála. Ennek következményeként keringési problémái lettek és üszkösödni kezdett. Hogy megmentsék az életét, az orvosok amputálták a kezét és a lábát.

Fotó: Profimedia/RedDot

Ezt követően jöt az agyduzzanat, agyhértyagyulladás, agyvérzés majd a szívinfarktisok. Most úgy tűnik, a férfit már nem lehet felébreszteni a kómából. "Az amputáció volt a vég kezdete" - idézi a woman.ru orosz portál az egyik kezelőorvost. "Minden rendszere teljesen összeomlott. Sajnos most egy természetes folyamat zajlik. A test lassan meghal" - tette hozzá.

Kosztomarov olimpiai aranyat nyert 2006-ban, világbajnoki aranyat 2004-ben és 2005-ben, valamint Európa-bajnoki aranyat 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban. A legtöbb címét párosban szerezte Tatjana Navka oldalán.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra