Megmutatta az árva kislány a fogait az orvosnak, a látvány senkit nem hagy hidegen - Videó

A kislány szájában gyakorlatilag egy dupla fogsort lapult.

"Hat alsó tejfoga tovább maradt bent, mint kellett volna. Normális esetben a felnőtt fogak közvetlenül a tejfogak alatt törnek ki, ami a tejfogak gyökereinek visszahúzódását okozza, és a tejfogak végül meglazulnak és kihullanak" - mondta a Newsweek-nek az ovros. Majd hozzátette: a lány esetében azonban ez nem történt meg.

Az orvos végül kihúzta a felesleges tejfogakat, hogy legyen hely az új fogaknak!

@drciapciak This is sometimes colloquially called “Cauliflower teeth” or “Shark teeth” 🦈🦷 Learn more about the orphanage we work with and support them directly at AgapeOrphans.org! #dentist #generaldentist #servicetrip #volunteer #india #drciapciak #lovelikeagape ♬ Sawarne Lage (Bollywood/Hip Hop Remix) - Jubin Nautiyal & Nilesh P.

Az orvos azt is elmondta, azért is ritka, hogy ilyennel találkozzon, mert ez sokkal korábban ki szokott derülni a betegek kapcsán. "Az Egyesült Államokban a gyermekeknél nem valószínű, hogy így jelentkeznek, mivel a fogorvosok általában a felnőtt fogak áttörési mintázata alapján korán felismerik a kettős fogsort. Ez a beteg azonban árva, és a mi csapatunk előtt soha nem jutott fogászati ellátáshoz" - mondta.

Címlapfotó: TikTok/drciapciak

24 óra