Életmentő beavatkozás: Willi Orbant szerdán műtik - Kihagyja az Union Berlin elleni meccset?

Szombat óta injekciókat kap a magyar válogatott sztárja, sajtóhírek szerint szerdán lesz a beavatkozás.

Emberéletet ment az RB Leipzig csapatkapitánya - harsogja a német sajtó. A 30 éves Willi Orban 2017 óta szerepel a német csontvelődonor-nyilvántartásban, úgy tűnik, most őssejtdonorként számítanak rá. Állítólag szombat óta kapja az injekciókat a szerdán esedékes beavatkozásra. "Természetesen először meglepődtem, amikor megtudtam, hogy donor lehetek. De egy pillanatig sem kételkedtem benne, hanem közvetlenül akartam kezelni az adományt" - mondta Orban a Bildnek.

A játékos azt is hozzátette: ez egy olyan lehetőség, hogy nagyon kis erőfeszítéssel megmentheti egy ember életét. A lap híre szerint a játékos most a csapat edzéseit is kihagyja, így kérdéses, pályára lép-e hétvégén az Union Berlin elleni rangadón. "Természetesen előfordulhat, hogy kihagyom az Union elleni meccset - minden sportambícióm mellett ez ebben az esetben másodlagos" - mondta, és hozzátette: mindent meg fog tenni, hogy mielőbb visszatérhessen a csapathoz.

A több órán át tartó beavatkozás során Orbánnak őssejteket távolítanak el a szervezetéből, ideális esetben pedig már este elhagyhatja a drezdai kórházat. 

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra