Szoptatás közben nyomta halálra a gyermekét egy anya - A kórházi személyzet hibázott?

Megfulladt az anyja súlya alatt egy csecsemő, miután ő elaludt szoptatás közben. A tragédia miatt vizsgálat indult annak megállapítására, hogy a szülészeti osztály személyzete hibáztatható-e.

A tragédia még január elején történt a római Sandro Pertini kórházban. A 30 éves nő egy 17 órás vajúdás után. hozta világra a gyermekét, és állítólag többször is segítséget kért a klinika személyzetétől a kórházban, ahol három nappal korábban megszülte Carlo Mattia nevű fiát. "Legalább ötször kértünk segítséget a kislány ellátáshoz: kétszer én, kétszer a párom és egyszer az édesanyám. A fiam születése óta nem aludtam. Nagyon hangosan és gyakran kiabált" - emlékezett az összetört anya a "La Repubblica" című olasz lapnak.

A baba születése utáni harmadik napon az anyát állítólag utasították, hogy a kórházi ágyban szoptasson, pedig ő az infúziótól olyan kimerült volt, hogy alig tudott mozogni. Aztán elaludt. Gyermeke halála óta düh és fájdalom kísérti. Az anya szerint elkerülhető let volna a tragédia. Normális esetben ugyanis a szülészeti osztályon dolgozó nővérek feladata, hogy az anyákat és a csecsemőket is szemmel tartsák.

Fotó: 123rf.com/illusztráció 

Az olasz nő azt mondja, aznap este felkeltették, majd arra kényszerítették, hogy menjen át egy szomszédos szobába. "Ott azt mondták, hogy a baba meghalt. Nem emlékszem, hogy pszichológus is jelen lett volna, és arra sem, hogy teljesebb magyarázatot kaptam volna tőlük" - így a nő a lapnak, aki ezt követően összeomlott. Ügyvédet fogadtak és emberlés miatt ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést.

Egy tanú állítólag már jelentkezett is, aki azt állítja, nem figyeltek a nőre az ott tartózkodása alatt.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra