A sorompót letarolva hajtott a vonat elé egy nő Csorna mellett - Videó

Vádat emelt a 25 éves nő ellen az ügyészség - biztonsági kamera rögzítette az ámokfutását.

Ismét egy megdöbbentő esetet rögzített egy biztonsági kamera. A TWN.hu információi szerint a 25 éves nő 2022 októberében, a reggeli órákban egy Csorna melletti településen haladt autójával. "Közlekedése során egy vasúti átjáró felé közeledett, és  a szemből sütő nap vakító hatása miatt nem észlelte, hogy a fényjelző készülék piros jelzést ad és a sorompó is le van engedve. Bár a napfénytől nem látott jól, ennek ellenére nem lassított, hanem változatlan tempóval a vasúti átjáróba hajtott. A sorompót letörte és az átjáró felé közeledő vonat előtt változatlan sebességgel áthajtott az átjárón" - írja az ügyészség.

Az ámokfutásáról videó is készült, amit az ügyészség közösségi oldalán tettek közzé:

A közleményből az is kiderült, a vonat vezetőjének nem kellett vészfékeznie, az autó ugyanis átért előtte. A sormpót alig egy óra alatt megjavították, a sorompó letörésével a sofőr körülbelül 30 000 forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádlottal szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat. A büntetési tétel egy évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapfotó: Facebook/

24 óra