Döbbenet: méhlepényt és köldökzsinórt talált egy járókelő a Duna-parton, nyomoz a rendőrség

Egy járókelő bukkant rá vasárnap reggel Bécsben, a florisdorfi Duna-szigeten. Az anyának és a csecsemőnek nyoma sincs.

Vért, méhlepényt és köldökzsinórt, valamint egy pólyatakarót talált járkókelő az orszták főváros egyik szigetén. A nő nem sokkal fél kilenc előtt értesítette a rendőrséget - közölte a rendőrség szóvívője, Philipp Haßlinger az oe.at nevű osztrák portál híre szerint. A rendőrök azonnal azonnal megkezdék az eltűnt anya és csecsemő keresését, rendőrségi hajóval, a hivatásos tűzoltóság búváraival és holttestek megtalálásráa kiképzett kutyák segítségével. Egyelőre hiába.

A szóvívő szerint a sziget egy privát részén találtak rá a szülés egyértelmű bizonyítékaira, közvetlenül a vízparton a Floridsdorf-híd közelében.

"A köldökzsinór és a méhlepény egyértelműen emberi eredetű volt. Az anya és az újszülött sorsa hétfőn még mindig tisztázatlan volt"

- írja a portál.

Hozzáteszik: ha az anya és a gyermek kórházi ellátásban részesült volna azóta, a hatóságok már tudnának róla, Az egészségügyi intézményeknek ugyanis kötelességük jelenteni az ilyen eseteket. A kutatást a hatóságok hétfőn is folytatják, de remélik, hogy előkerülhetnek esetleg szemtanúk - járókelők, kutyasétáltatók, futók, vagy kerékpárosok - , akik az esős időjárs ellenére láthattak arra egy nőt egy csecsemővel. 

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra