14 megyére adtak ki riasztást - ez vár ránk szerdán

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma melegrekordra feltehetően már nem számíthatunk. Ráadásul az ország nagyrészére riasztást is adtak ki.

A TWN.hu információi szerint szerdán napközben egyre több felé süthet ki a nap. "Késő délutántól azonban északnyugat felől a kevésbé felhős tájakon is ismét megvastagszik a felhőzet. A köddel, rétegfelhőzettel borított vidékeken szitálás előfordulhat. A délnyugatira, délire forduló szelet napközben még inkább csak az Alpokalján és a Kisalföldön kísérhetik élénk lökések" - írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hidegebb, a Dunántúlon helyenként ennél melegebb is lehet. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő. 

Fotó: met.hu

Az OMSZ 14 megyére adott ki figyelmeztetést szerdára a tartós és sűrű köd miatt. "A hajnalra képződött/terjeszkedett köd az Északi-középhegység térségében, illetve az Alföldön egy összeáramlási zóna környezetében, emellett a Dunántúlon maradhat meg tartósabban. Ezeken a tájakon napközben is lassan javulnak majd a látási viszonyok" - írják. 

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra