Három megyére adtak ki riasztást - mutatjuk a térképeket

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint tavaszias idő várható vasárnap, de riasztást is ki kellett adniuk.

A TWN.hu informáci szerint közepesen vagy erősen felhős lesz az ég szombaton, a ködös részeken javulnak a látási viszonyok, viszont az északkeleti megyékben tartósan borult, párás maradhat az idő. "A nyugati megyékben délelőttig gyenge eső, utána legfeljebb szitálás fordulhat elő. A délire, délkeletire forduló szelet az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk széllökések" - írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a naposabb tájakon 6 és 11, a tartósan borult, párás északkeleti részeken 2 és 5 fok között várható. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő. 

Fotó: met.hu

Az OMSZ ugyanakkor figyelmeztetést is kiadott több megyére is. "Az éjszaka képződött köd csak lassan oszlik, sőt, napközben akár terjedhet is, főként északkeleten lehet a jellemző (illetve kisebb kiterjedéssel a délnyugati határvidék közelében). Az esti óráktól is kiemelten az északkeleti országrészben lehet sűrűbb köd megjelenésére számítani" - írják. Hozzáteszik: a fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás előfordulhat. 

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra