Riasztást adtak ki 6 megyére - ez vár ránk ma, Karácsonykor

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint esőre, ködre, de tavaszias hőmérsékletre is lehet számítani szombaton. Mutatjuk a térképeket.

Fokozatosan szakadozik majd fel a felhőzet a TWN.hu információi szerint szombaton, estétől viszont a Dél-Dunántúlon növekszik majd a ködhajlam. "Az egybefüggőbb csapadékzóna délelőtt kelet felé távozik, de a délnyugati részeken még késő délutánig előfordulhat eső. A nyugati, északnyugati szelet több helyen élénk, főként a főváros és az Északnyugat-Alföld tágabb térségében erős lökések kísérik" - írja a meteorológiai szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között várható, de helyenként pár fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 0 és 6 fok közötti értékeket mérhetünk. 

Fotó: met.hu

Az OMSZ hat megyére adott ki figyelmeztetést a tartós, sűrű köd miatt. "Az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében képződött köd délelőtt fokozatosan zsugorodik. Napközben már mindenütt kedvező látási viszonyokra számíthatunk, azonban az esti óráktól főként délnyugaton ismét nagyobb területen képződhet köd" - írják.. 

Fotó: met.hu

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra