Túlélhette volna Jack? - 25 év után tisztázta James Cameron a Titanic rejtélyét

Negyed százada képtelen feldolgozni a világ, miért kellett meghalnia a Titanic-ban Jack-nek. A film rendezőjét most megkérdezték róla.

1997-ben mutatták be a Titanic című filmet, ami számtalan díjat zsebelt be és filmtörténelem szerves része lett. Tette ezt annak ellenére, hogy bizony, nem úgy ért véget, ahogy az az amerikai filmekben lenni szokott. Jack ugyanis a jeges óceánban lelte halálát, miközben a szerelme egy ajtóra felmászva várta meg a segítséget. A rajongók azonban 25 éve képtelenek elfogadni ezt.

Nem lett volna elég nagy az az ajtó mindkettőjüknek? Tényleg meg kellett halnia DiCapriónak? Nem élhette volna túl?

Fotó: Profimedia/RedDot

A film rendezőjét, James Cameront gyakorlatilag évtizedek óta zaklatják ezzel a kérdéssel, a 68 éves rendezőnél látszólag betelt a pohár. Megrendelt egy tudományos tanulmányt, hogy 25 évvel a film bemutatása után "egyszer s mindenkorra" bebizonyítsa, hogy Jack akkor sem élte volna túl, ha feljut a lebegő fadarabra. 

"Alapos törvényszéki elemzést végeztünk egy hipotermia szakértővel, aki reprodukálta a tutajt a filmből" - árulta el a rendező a Toronto Sun-nak. "Vettünk két kaszkadőrt, akiknek ugyanolyan testtömege volt, mint Kate-nek és Leónak. Érzékelőket helyeztünk rájuk, és jeges vízbe tettük őket, és megvizsgáltuk, hogy különböző módszerekkel túlélhették-e, és a válasz az volt, hogy kizárt, hogy mindkettő túlélte volna. Csak egy maradhatott életben" - így Cameron.

Leonardo DiCapriónak meg kellett halnia

- magyarázza határozottan.

"Jacknek meg kellett halnia. Olyan ez, mint Rómeó és Júlia. Ez a film a szerelemről, az áldozathozatalról és a halandóságról szól. A szeretetet az áldozathozatalban mérik" - érvelt. 

Fotó: Profimedia/RedDot

Néhány évvel ezelőtt még nem tudományos úton közelítette meg ugyanezt a kérdést. "Ha elolvasod a forgatókönyv 147. oldalát, ott az áll: "Jack elhagyja a táblát, és helyet hagy neki, hogy túlélje"" - magyarázta az okot, amiért meg kellett halnia a főszereplőnek. És így is lett, így forgatták le.

Februárban a rendező különkiadást jelentet meg a kérdésben, feltehetően abban láthatjuk majd a szakrtők érveit és a kutatás módszereit is. "Talán 25 év múlva már nem kell ezzel foglalkoznom" - tette hozzá.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra