Friss riasztás 9 megyére: villámokkal, ónos esővel érkezik a csapadék

Alig egy órája frissítette előrejelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ónos esővel, záporral, zivatarokkal érkeznek a frontok.

A TWN.hu információi szrnt borult, felhős idő várható pénteken, dél, délkelet felé azonban több órára is felszakadozhat a felhőzet és kisüthet a nap. "Késő délutántól, estétől az északnyugati tájakon már előfordulhat havas eső, havazás, néhol átmeneti ónos eső is lehet. A déli szelet a Viharsarokban, az egyre nagyobb területen északnyugatira, északira forduló szelet pedig a Dunántúlon kísérik erős lökések" - írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északi, északnyugati felén 2 és 8, másutt 9 és 15 fok között alakul. Késő estére -1 és +8 fok közé hűl le a levegő.

Fotó: met.hu

Az OMSZ több megyére is elsőfokú riastást adott ki. "Napközben a kiterjedt csapadékzóna északkelet felé elhagyja az országot, ugyanakkor a késő délutáni, esti óráktól főként az Észak-Dunántúlon ismét lehet átmeneti ónos eső (a beáramló hideg levegő gyorsabban terjedhet az alacsonyabb légrétegekben), majd egyre inkább havas esőbe, hóba válthat a csapadék" - írják.

Ezekben a megyékben lehet ónos esőre számítani:

Fotó: met.hu

A met.hu-n megjelent közleményből az is kiderül: a nap folyamán főként a déli és keleti megyékben labilizálódik a légkör, ezáltal leginkább arrafelé számottevő esély nyílik a záporok mellett zivatarok kialakulására is. 

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra