Vége a féltékenykedésnek: a WhatsApp új funkciójának nem mindenki örül

Júliusban írtuk meg: a felhazsnálók régóta vágytak erre, a kérésüket meghallotta a vállalat. De ennek nem mindenki örülhet.

Az elmúlt években egyre csak csökkent a WhatsApp felhasználók száma, így a vállalatnak tennie kellett valamit, hogy ez a trend megforduljon. A közvéleménykutatások alapján pedig úgy tűnt, talán azzal segíthetnek a legtöbbet a helyzetükön, ha bevezetik azt a funkciót, amit sokan régóta vártak már. Igaz, akik ellenezték, azok meg nagyon hevesen. Való igaz: a WhatsAppon már eddig is volt lehetőség arra, hogy az ember elrejtse a kíváncsiskodók elől, mikor volt utoljára online. Így viszont azt sem mindenki láthatta, hogy elolvasták-e az üzeneteiket, vagy figyelmen kívül hagyták-e a sorait. Igaz, eddig azért el lehetett csípni az ügyeskedőket, mert amikor belépett az applikációbat, mindig látható volt az online állapota. Úgy tűnik, ennek az időszaknak most vége.

 

Te is érezted már úgy, hogy mások azt figyelik, mikor vagy online? Nos, ennek már vége!

A WhatsApp ugyanis most bevezette, hogy az Android és iOS felhasználók elrejthessék online státuszukat.

Mutatjuk, hogy működik!

Menj be a WhatsApp beállításokba, majd kattints az "Adatvédelem", végül pedig az "Utolsó aktív és elérhető" menüpontra.

Ott beállíthatod, hogy a jövőben ki láthatja, hogy éppen a WhatsAppon vagy-e. A lehetőségek a következők: Mindenki, Kontaktjaim, Kontaktjaim, kivéve..., és Senki.

Megadhatod azokat a felhasználókat is, akik már nem láthatják az online állapotodat. Például a családodnak megjelenítheted, a főnöködnek nem.

Ezeknek az újításoknak természetesen nem mindenki örül. Így a főnökök és a féltékeny párok biztos nem.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra