Most érkezett: 4 megyére adott ki riasztást az OMSZ

Kedden reggel tette közzé friss előrejelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat, négy megyére riasztást is kiadtak.

Az OMSZ előrejelzése szerint párás idő várható ma, érdemi csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás alakulhat ki. "A déli, délnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül, majd délutántól az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult tájakon 12 és 16 fok között alakul, de az ország délnyugati felén általában 18 és 23 fok lesz a jellemző. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő" - írja a met.hu. 

Fotó: met.hu

Az OMSz honlapján közzétett veszélyjelzés szerint a Dél-Dunántúlon képződött tartós, sűrű köd ma délelőtt várhatóan fokozatosan megemelkedik, feloszlik. "Az északkeleti harmad magasabban fekvő, felhőben lévő területein általában korlátozott látási viszonyok várhatók a mai nap folyamán" - írják. 

"Szerdára virradó éjszaka nagyobb eséllyel a délnyugati tájakon (kiemelten Dráva mente) képződhet tartós, sűrű köd, mely szerda délelőtt fokozatosan feloszlik. Szerda este az Alpok térségéből kis eséllyel a nyugati határvidékre besodródhat egy-egy zivatar" - teszik hozzá.

A köd miatt 4 megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést:

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra