Elsőfokú riasztás 11 megyére: intenzív csapadék, apró jég...

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzése szerint körülbelül az ország felében lehet majd csapadékra számítani.

A TWN.hu információi szerint csütörtökön változó mennyiségű és vastagságú, elsősorban gomolyfelhőzetből délelőtt még kis számban, majd délután a Dunától keletre már több helyen alakulhat ki zápor, néhol zivatar. Az OMSZ előrejelzése szerint a nyugati országrészben ugyanakkor több lesz a napsütés, és csak néhol valószínű zápor. "Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon és az északkeleti megyékben többfelé élénk lesz, záporok, zivatarok mentén átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható. Késő este 4 és 10 fok közé hűl le a levegő" - írja a met.hu.

Fotó: met.hu

Ugyanakkor veszélyjelzést is kiadott a szolgálat: csütörtök napközben ismételten főként a Dunától keletre alakulhat ki néhány zivatar, a Dunántúlon kisebb ezek kialakulási valószínűsége. "Az erősebb cellákat intenzív csapadék (ált. 10-20 mm), átmeneti szélerősödés és apró szemű jég kísérheti. Estére stabilizálódik a légkör" - írják.

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra