Zivatarok, szél, apró jég - ezekre a megyékre adtak ki riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint változó idő vár ránk ma, ugyanakkor az egész országra riasztást adtak ki.

Kedden változó mennyiségű és vastagságú felhőzet lesz felettünk az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint, de emellett általában több órára kisüt a nap. "Elszórtan, nagyobb számban a keleti és a délnyugati harmadban várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél sokfelé lesz élénk, amelyet az Észak-Dunántúlon, a középső országrészben és zivatarok környezetében erős lökések kísérnek" - írja a met.hu, hozzáteszik: a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 19 fok között alakul. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Fotó: met.hu

Az OMSZ veszélyjelzést is kiadott keddre. E szerint napközben "az ország keleti harmadán egy összeáramlási vonal környezetében illetve délnyugaton nagyobb eséllyel, a középső országrészben elvétve alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket intenzív csapadék (ált. 10-20 mm), átmeneti szélerősödés, apró szemű jég kísérhet".

Éjszakára a zivatarok nagy része lecseng, azonban délkeleten, délen az éjszaka második felében nem zárható ki néhol villámtevékenység - teszik hozzá.

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra