Ezért emeltek vádat a kiskunhalasi nővel szemben, aki látszólag egy elgázolt idős nőnek akart segíteni - Videó

Kifosztás miatt emeltek vádat egy kiskunhalasi nővel szemben - közölte az ügyészség.

Alig három hónapja egy idős nő szenvedett balesetet a biciklijével Kiskunhalason, a súlyosan megsérült asszonynak többen segíteni próbáltak. Az egyikőjükkel szemben most vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség. A friss közleményük szerint ugyanis a nő csak színlelte a jó szándékát, ezzel szemben a "balesetben megsérült, vérző fejjel földön fekvő idős asszony úttesten szétszóródott holmiját összeszedte és a pénztárcájában lévő 150 ezer forintját elvette".

A vádirat szerint az idős asszony idén június 10-én délelőtt Kiskunhalason, néhány perccel azután, hogy 150 ezer forint készpénzt vett fel egy bankjegykiadó automatából, biciklijével szabálytalanul kanyarodva közúti balesetet szenvedett és súlyos, nyolc napon túl gyógyuló  sérülést szenvedett - írja az ügyészség az előzmények kapcsán a közleményében.

"A helybeli nő – az ügy vádlottja – több arra járó és a balesetet észlelő személlyel együtt a földön fekvő, vérző fejű sértetthez sietett. Mialatt a többiek mentőt hívtak és igyekeztek a sérült asszonyt ellátni, a vádlott segítségnyújtást színlelve összeszedte az úttesten szétszóródott holmikat. Kihasználva azt, hogy mindenki a sértettel van elfoglalva, a vádlott félrevonult és a sérült nő pénztárcájából kivette a benne lévő 150 ezer forint készpénzt, majd távozott a helyszínről" - írják.

Az ügyészség a nőt kifosztás bűntettével vádolja. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapfotó: Facebook/ugyeszseg

24 óra