Mezítláb, sokkosan talált a tragédia helyszínén a 4 éves fiúra a magyar tűzoltó, amit Gábor ezután tett, megríkatja az országot - Fotók

Ketten elhunytak, nyolc embert kórházba vittek a mentők a 42-es számű főúton, ahol egy mezőgazdasági vontató ütközött össze egy kisbusszal. A tragédia helyszínéről egy nem mindennapi történet terjed futótűzként a neten.

Mint ahogyan azt a TWN.hu is megírta, július elején egy kisbusszal ütközött össze egy mezőgazdasági vontató a 42-es számú főúton. A két járműben összesen tizenegyen utaztak, az autó sofőrjét és a busz két utasát feszítővágókkal kellett a tűzoltóknak kiszabadítania. A balesetben ketten hunytak el, a Katasztrófavédelem saját újságjának köszönhetően azonban most ismét a tragédiáról beszél az ország. 

Egy kollégájuk, Rácz Gábor, tűzoltó főtörzszászlósnak köszönhetően.

A beszámoló szerint ő a baleset helyszínén az út mellett egy alulöltözött, mezítlábas, négy év körüli fiút pillantott meg, aki befogott fülekkel nézte a roncsot. "A tűzoltó odament hozzá és óvatosan elsétált vele a gépjárműfecskendő mögé. Gábor nyugtatni próbálta a sokkos gyermeket, aki egy idő után már a tűzoltó ölébe kéredzkedett fel. A kisfiú, Janis átölelte a tűzoltót és úgy pihent" - írja a szolgálat saját lapja, majd hozzáteszik: fejét csak akkor kapta fel, amikor egy másik gyerek sírását hallotta meg a roncsokból.

A testvére volt az. Beszorult a kisbusz roncsaiba... 

Sokkoló képek - szívszorító történet: Gábort ünneplik ma az internetezők
  • 42-es út baleset tűzoltó
  • 42-es út baleset tűzoltó
  • 42-es út baleset tűzoltó
  • 42-es út baleset tűzoltó

Címlapfotó: Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat

24 óra