Kettészakad az ország: itt csaphatnak a le a viharok

Keresztbe szakítja ketté ma az országot a hazánkat elrő hidegfront. Akár jég is lehet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

A TWN.hu információi szerint kedden a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből egyre inkább a déli országrészben alakulhat ki zápor, zivatar. "Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet kora délután 26, 31, késő este 17, 23 fok között valószínű" - írja a friss előrejelzésében a met.hu.

Fotó: met.hu

A meteorológiai szolgálat keddre ugyanakkor veszélyjelzést is kiadott. "Ma napközben a Dél-Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön (nagyobb eséllyel a déli határhoz közel) alakulhatnak ki helyenként zivatarok, amelyekhez elsősorban intenzív csapadéktevékenység (ált. ~10-30 mm, néhol akár ennél több), átmeneti szélerősödés, esetleg aprószemű jég társulhat" - írják a honlapjukon.

Fotó: met.hu

Szerdán az esti, késő esti órákban a Dunántúl nyugati felét egy esős, záporos csapadékzóna éri el, intenzívebb gócokban nem kizárt egy-egy villám előfordulása - teszik hozzá.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra