A szülők ellen nyomoznak: egy 11 éves fiú a Dunába fulladt, öccsét egy motor ütötte el pár perccel később

Családi tragédia: egy 11 éves fiú a Dunába fulladt kedden a fővárosban, a segítségért siető tetsvérét elgázolták. A rendőrség friss közleményt adott ki.

Megrázó tragédia híre jutott el a szerkesztőségünkbe: a rendőrség tájékoztatása szerint 2022. július 26-án 16 óra 20 perc körül három testvér fürdött a Dunában a III. kerületi Slachta Margit rakparton, az Aquincum Hotel magasságában, azonban a legidősebb testvér, egy 11 éves fiú a vízben elmerült. "Testvérei – egy tízéves fiú és a kilencéves húga – azonnal segítségért rohantak; amikor az úttesten átszaladó gyerekek közül a kisfiút elütötte egy motorkerékpár" - közölte a police.hu.

A tízéves kisfiú az elsődleges adatok szerint könnyű sérülést szenvedett, a mentők kórházba vitték. A gyerekek a baleset után elmondták, hogy a testvérük korábban a Dunában elmerült. "A katasztrófavédelem búvárai 20 óra 42 perckor a Tímár utca magasságában találták meg a gyermek holttestét a Dunában" - írja a rendőrség és azt is hozzátették: a gyerekek szüleivel szemben indult eljárás.

"A tragédiával kapcsolatosan – tekintettel arra, hogy a gyerekek felügyelet nélkül voltak - felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért a BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányságán az óbudai nyomozók a gyermek édesapját és édesanyját kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki" - közölték.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra