Zivatarok, jég - másodfokú riasztást is kiadtak keddre

Országszerte lehet záporokra, zivatarokra számítani kedden, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint akár jég is lehet, a hőség azonban tovább tombol.

A hőség, de a zivatarok miatt is riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A honlapjukon közzétett közlemény szerint kedden két megyére másod-, négy megyére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a meleg miatt. "Ma a hidegfront hatására az alföldi területekre korlátozódik a hőség, ott a napi középhőmérséklet általában 25, a dél alföldi területeken 27 fok körül alakulhat" - írja a met.hu.

Fotó: met.hu

A TWN.hu információi szerint északnyugat felől egy hidegfront érte el az országot. Ennek hatására kezdetben leginkább a Dunántúl északi és nyugati felén várható a záporok mellett zivatarok kialakulása. "A nap folyamán keletebbre is egyre többfelé lehet számítani zivatarra, legnagyobb eséllyel és legnagyobb számban a Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében. A zivatarokat intenzív csapadék (10-20 mm, a Dunántúl délnyugati felén > 20-30 mm is akár), viharos széllökés (> 60-70 km/h) és jégeső (~ 1-2 cm) kísérheti" - írja a met.hu.

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra