Ne idd meg! Üvegdarabok lehetnek a Heineken egyik sörében - Fotó

Üvegdarabok lehetnek a Heineken egyik sörében - a veszélyre a vállalat és a Nébih is felhívta a figyelmet. A terméket visszahívták.

Biztonsági figyelmeztetést adott ki a Heineken a 0,25 literes Hollandiában gyártott üvegpalackjai kapcsán - írja a vállalat a hivatalos honlapján. A TWN.hu információi szerint a figyelmeztetés "a Heineken Original, kisméretű, csavaros kupakkal ellátott, nem visszaváltható kiszereléseire vonatkozik, melyek esetében fennáll annak a veszélye, hogy a palackban üvegforgácsok találhatóak, melyek a palack aljáról leválva a termékbe is bejuthattak."

Ugyanakkor egyértelművé teszik: ez a veszély kizárólag az érintett termékek 0,25 literes kiszereléseire vonatkozik, melyek hátoldalán az alábbi következő lejárati dátumok vannak feltüntetve: 2022.12.31; 2023.01.08; 2023.01.22; 2023.02.18; 2023.02.28.

Fotó: Heineken Hungária

A vállalat a közleményében arról is ír: az érintett 0,25 literes palackok szupermarketekben, nagykereskedőknél, italboltokban és webáruházakban is kaphatóak voltak.

"A Heineken arra kéri a fogyasztóit, hogy ne igyák meg a sört, és az üvegeket vigyék vissza az értékesítési helyre, ahol visszakapják a vásárlás összegét. A vásárlási összeg visszatérítéséhez nem szükséges a nyugta bemutatása. A vásárlóknak korlátlan idő áll rendelkezésre a termék visszaváltására" - írják.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményét ide kattintva találod meg!

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra