Bombatámadással fenyegette meg Zoli az újbudai plázát - Ott dolgozik a barátnője, akivel összevesztek

A bosszú vezérelhette Zoltán, amikor úgy döntött, egy telefonfülkéből hívja fel a budapesti plázát, bmba fog robbanni.

Néhány óra alatt azonosították és elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint robbantással fenyegetett meg egy újbudai üzletközpontot - közölte a rendőrség. A TWN.hu iformációi szerint a rendőrség közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az akkor még ismeretlen tettes "2022. június 7-én 20 óra körül egy VIII. kerületi telefonfülkéből tárcsázta a segélyhívót, hogy közölje: bombát helyezett el egy XI. kerületi plázában".

A rendőrség forró nyomon indított nyomozása során egy szolgálatirányító parancsnok személyismeretének köszönhetően a 38 éves T. Zoltánként azonosították az elkövetőt.

"A férfit a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói 2022. június 7-én 22 óra 30 perckor fogták el a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A rendőrök robbantásra alkalmas eszközt nem találtak" - írja a police.hu, hozzáteszik: a férfit őrizetbe vették.

A férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, vallomásában pedig elmondta, hogy barátnője, akivel korábban összeveszett, a kérdéses üzletközpontban dolgozik, és így akart bosszút állni rajta.

Címlapfotó: 123rf.com-Illusztráció

24 óra