Ne használd! Robbanásveszély miatt hívja vissza az IKEA az egyik termékét - Fotó

Visszahívja egyik népszerű kávéfőzőjét az IKEA. Az áruházlánc tájékoztatása szerint robbanásveszélyes.

"Az IKEA minden vásárlóját arra kéri, hogy aki korábban 2040 és 2204 (ééhh) közötti dátumbélyegzővel 0,4 literes, rozsdamentes acél biztonsági szelepes főzőlapon használható METALLISK eszpresszó kávéfőzőt vásárolt, függessze fel a termék használatát, és lépjen kapcsolatba az IKEA-val, hogy visszakapja a termék teljes vételárát" - kezdi a honlapján olvasható közleményében az áruházlánc, majd részletesen leírják azt is, mi a gond az érintett termékkel.



Fotó: IKEA

"A biztonság kiemelt fontosságú az IKEA számára, ezért visszahívja a 2040 és 2204 (ééhh) közötti dátumbélyegzővel rendelkező, rozsdamentes acél biztonsági szelepes METALLISK eszpresszó kávéfőzőt, a termék használat közbeni szétrobbanásának megnövekedett kockázata miatt" - írja az IKEA, majd hozzáteszik: "a kockázat a biztonsági szelep anyag- és konstrukcióváltását követően növekedett meg, ezért csak a rozsdamentes acél biztonsági szeleppel (ezüst/szürke színű) ellátott termékeket érinti a termékvisszahívás".

A visszahívás más termékekre nem vonatkozik.

Az érintett terméket a vásárlók bármelyik IKEA áruházba visszavihetik, ahol a termék teljes vételárát visszakapják. Nyugtára sincs szükség.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra