Borzalom! Éveken át erőszakolta egy tűzoltó az élettársa lányát - Néhány alkalommal az anya is részt vett benne

Közösen nevelt kislányuk sérelmére követték el a bűncselekményeket, a tűzoltót és élettársát pénteken fogták el. Az ügyészég friss közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban.

Borzasztó bűncselekményről számolt be a Központi Nyomozó Főügyészség. "A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nemi élet szabadságát sértő bűncselekmények és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt folytat nyomozást a középkorú férfi és élettársa ellen, akik a közösen nevelt kislányuk sérelmére követték el a bűncselekményeket" - kezdik közleményükben, majd a részletekbe is beavatnak.

Elárulták: a negyvenes éveiben járó férfi élettársi kapcsolatban élt a sértett anyjával, és közösen nevelték a nő előző kapcsolatából született lányát. "A megalapozott gyanú szerint a férfi testi erejét kihasználva, egyúttal a kiskorú sértett ellenállását – akár veréssel, megöléssel történő fenyegetéssel – megtörve tíz éves kora óta szexuálisan bántalmazta a kislányt. Az abúzus kezdetben napi, később heti rendszerességgel érte a gyermeket, és a bántalmazás addig tartott, amíg a sértett a 18. születésnapja körül el nem költözött" - fogalmaz az ügyészség.

Az is kiderült, hogy amikor a kislánya édesanyja tudomást szerzett a történtekről, nem vetett véget az erőszaknak, hanem néhány alkalommal ő is "részt vett a szexuális cselekmények elvégzésére, illetve azok tűrésére kényszerítésében".

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a 2022. május 13-án történt elfogásukat követően a férfival – többek között – 10 évtől 20 évig, míg élettársával 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúját közölte. Az elkövetők tagadták a bűncselekmények elkövetését.

Az ügyészség indítványa alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra