Tragédiától tartanak - A Nébih is keresi már a magyar sztárpontyot - Fotók

Elképzelhető, hogy szomorú véget ért a Maconkai víztározóból kifogott, majd a biatorbágyi Arizóna horgásztóba jogszerűtlenül áttelepített, Bium névre keresztelt bőrponty kálváriája - írja a Nébih. A lakosság segítségét kérik.

Emlékeztetnek: az Állami Halőri Szolgálat (ÁHSZ) ellenőrzése során bebizonyosodott, hogy ismeretlen személy(ek) 2011-ben a Maconkai víztározón kifogták, majd áttelepítették a biatorbágyi Arizóna horgásztóba az akkor még megközelítőleg 18 kg tömegű halat, melyet a helyiek Bium névre kereszteltek. A közösségi média oldalakra feltöltött képek alapján 2016-tól 2018-ig Biumot többször is kifogták, és ez idő alatt megközelítőleg 26 kg tömegűre gyarapodott. 

Fotó: Nébih

Az ügyben egy halászatbiológust is bevetettek, a képek alapján pedig megállapította, hogy a Maconkáról származó bőrponty azonos az Arizóna horgásztóban élő, Bium névre hallgató ponttyal. 

Az Arizóna horgásztó jelenlegi tulajdonosa viszont azt állítja, hogy Bium már azelőtt elpusztult, hogy az ő kezelésébe került volna a vízterület. Egy másik, tanúként meghallgatott személy pedig fotókkal is alátámasztotta, hogy a hal 2018. november 3-án elpusztult. "A jogszerűtlenül telepített hal sorsának felderítése érdekében a hatóság ismeretlen tettes ellen indított vizsgálatot. A Nébih többek közt azt vizsgálja, hogy az elpusztult halról készült képek valóban a Bium névre keresztelt egyedet ábrázolják-e. 

Fotó: Nébih

A Nébih arra kér mindenkit, akinek van információja a képeken szereplő halról, jelentkezzen a megadott elérhetőségeken!

Címlapfotó: Nébih/Facebook

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

24 óra