Szalmonella! Visszahívja a Kinder tojásokat a Ferrero - Több országban is mérgezést jelentettek

Váratlan bejelentés Húsvét előtt: a Ferrero több európai országban is visszahívja a népszerű meglepetés tojásait. Az ok: szalmonella-fertőzés.

Visszahívják a népszerű meglepetést tartalmazó tojásokat több európai országban is - írja a Bild.de. Az élelmiszer-biztonsági hatóságok szerint szerint a visszahívás "valószínűleg összefüggésbe hozható egy szalmonella-járvánnyal". A lap cikkéből az is kiderül: az első eseteket az Egyesült Királyságból jelentették, 63 ember kapott mérgezést, főként kisgyerekek. De állítólag Németországban, Franciaországban, Svédországban és más európai országokban is volt néhány eset. Franciaországban pedig 21 esetet azonosítottak az egészségügy hatóságok, a ferrero ott is visszahívta a terméket.

"A brit visszahívás azokat a tételeket érinti, amelyek minőségmegőrzési ideje július 11. és 2022. október 7. között van, és amelyek mindegyike ugyanabban a gyárban készült" - írja a Bild.de. Hogy mely országok lehetnek még érintettek, egyelőre nem derült ki, az azonban biztosnak tűnik, hogy más termékek állítólag nem érintettek.

A fertőzéssel kapcsolatba hozott tojások mindegyike a belgiumi Arlonban található gyárban készül. Francia források szerint a belga élelmiszerügyi hatóságok már vizsgálják az ügyet.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra