Elítélte a bíróság a férfit, aki azt írta a Facebook-on a főnökéről, "fizetni nem szeret"

Jogerős ítéletet hozott a bíróság annak a hatvanas férfinak az ügyében, aki a felmondása után a közösségi oldalán tett sértő kijelentéseket a volt főnökére.

A férfi, miután 2019 szeptemberében felmondott a munkahelyén, az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon a volt munkáltatójáról és a cég szakmai vezetőjéről azt állította, hogy „fizetni nem szeret, csak ígér”, ezért „csak az jelentkezzen” a cég álláshirdetésére, „akinek sok pénze van”. A Törvényszék közleménye szerint mindezt úgy, hogy korábban sosem volt bérvitája. "A cég ügyvezetői magánvádas büntetőeljárást kezdeményeztek ellene. A Szolnoki Járásbíróság több tárgyalást tartott az ügyben, és az utolsón, 2021. szeptember 29-én ítéletet hozott." - írják.

via GIPHY

"A büntetlen előéletű férfit, aki ténybelileg elismerte a bűncselekmény elkövetését, de tagadta bűnösségét, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek, amiért megrovásban részesítette, és a magánvádló jogi képviselőjének 130 ezer forint összegű munkadíja, mint bűnügyi költség viselésére kötelezte." - írja a honlapján a Törvényszék.

A magánvádló tudomásul vette az ítéletet. A vádlott is tudomásul vette az alkalmazott intézkedést, az ítélet, őt bűnügyi költség megfizetésére kötelező rendelkezése ellen azonban fellebbezett, a Szolnoki Törvényszék pedig 2022. január 7-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, és a vádlottat 70 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte. 

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra