VIDEÓ! Tényleg fekete párduc kóborol az Alföldön - közleményt adott ki a rendőrség

Kiskunhalas polgármestere osztotta meg szombaton a videót, mára kiderült, tényleg egy ragadozó nagymacska lehet a felvételen. A rendőrség is közleményt adott ki.

Szombat óta tartja lázban a felvétel az országot: egy akkor pumához hasonlító nagymacskaként azonosították be azt az állatot, amit egy kamera rögzített Kiskunhalas határában. A felvételt a település polgármestere tette közzé, amit azóta a rendőrség is megvizsgált, és megerősítette, a szakemberek véleménye szerint egy fekete párduc látható a videón, a felvétel pedig valódi.

"A szakértő elmondta, hogy: a ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik, alapvetően rejtőzködő életmódot folytat, az állat kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban, nagy terület bejárására képes." - írja friss közleményében a rendőrség, amelyhez képeket is csatoltak, amelyek szintén azt bizonyíthatják, egy fekete párduc kószálhat Kiskunhalas környékén.

A rendőrök a társszervekkel együtt folyamatosan tájékoztatják a környék lakóit és technikai eszközöket is telepítenek, hogy a ragadozó nyomára bukkanjanak.

"A videó közzététele óta több bejelentés érkezett a rendőrségre, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. Ezen információk alapján a kiskunhalasi rendőrök azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ami a korábbi felvételen látható területtől nem messze volt. Az egyenruhások nem találták a ragadozót, azonban valószínűsíthetően a nyomait látták a helyszínen." - olvasható a rendőrség közleményében.

Fotó: Police.hu

A rendőrség továbbra is kéri a kiskunhalasi lakosokat és a város térségében élőket, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, azonnal hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.​

Címlapfotó: Facebook/ScreenShot-123rf.com

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

24 óra