A Facebook-on hirdetett, lecsaptak rá a hatóságok! - Videó

Gyanúsan olcsón hirdette a termékeit a közösségi oldalon, a NÉBIH ellenőrei próbavásárlást tartottak a férfinál. Megdöbbentő a zsákmányuk.

Több mint 11,5 tonna, egy éve lejárt minőségmegőrzési idejű energiaitalt találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Nógrád megyei magánszemélynél - közölték a honlapjukon, hozzátették: a termékeket kivonták a forgalomból. A hatóság közleménye szerint az illető feltűnően olcsó energiaitalt hirdetett egy facebookos adok-veszek csoportban, valamint személyes profilján. 

"A Nébih szakemberi próbavásárlást, majd hatósági ellenőrzést tartottak a hirdetőnél, melynek során megállapították, hogy az energiaitalok minőségmegőrzési ideje több mint egy éve lejárt. 
Az eladó a vizsgálatkor elmondta, a helyszínen fellelt 46.320 doboz energiaitalt fémhulladékként vásárolta, a bemutatott számla szerint 1 forint/darab áron. Fémhulladékként történő továbbértékesítés helyett azonban élelmiszerként árulta azokat, kartononként (24 db) 500-1000 forintért." - írja honlapján az üggyel kapcsolatban a Nébih.

Az energiaitalokat azonnal kivonták a forgalomból, a hirdető ellen eljárás folyik és a bírság megállapítása folyamatban van.

Címlapfotó: nebih.gov.hu

24 óra