Bombák a fővárosban - lezárták a forgalmas csomópontot!

Több, különböző típusú második világháborús robbanótestet hatástalanítanak a XII. kerületben, a BAH csomópont környezetében.

A művelet idejére a lakosság biztonsága érdekében csaknem 500 méteres körben kiürítik a városrészt, valamint lezárják az BAH csomópontot, illetve az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is - írta a múlt héten a komanyhivatal.hu. A robbanószerkezetekre a Koltai Jenő Sportcentrum területén az építkezés során találtak rá. A korábbi hír szerint "az érintett területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak legkésőbb reggel 8 óráig el kell hagyniuk, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után, várhatóan késő délután térhetnek vissza."

A hegyvidek.hu egy képet is közölt ez említett területről:

A bombák hatástalanítása miatt forgalomkorlátozásra is számítani kell, ami a BKK számos járatát is érinti. "A hatástalanítás idejére korlátozzák majd a BAH csomópont, a Hegyalja út és az Alkotás utca forgalmát, továbbá a lezárási területet érintő 17-es és a 61-es villamos, 8E, 108E, 110, 112, 139, 140, 140A, 142 és 212 jelzésű autóbuszok közlekedése is módosul majd. A közlekedési változások részletei a BKK honlapján érhetők majd el. A hatóságok azt kérik az erre közlekedőktől, hogy április 10-én időben induljanak útnak, és lehetőleg kerüljék el a BAH csomópont térségét."

24 óra