10 dolog, amit azonnal törölnöd kellene a Facebook-odról!

1. Születésnap

Nyilvánvaló, hogy jólesik, ha egy évben egyszer az ismerőseid jókívánságokkal töltik meg az üzenőfalad és azt is pontosan tudjk, hanyadik születésnapodat ünnepled. A születési helyed, neved, és a születési időd azonban egy bankszámla nyitásához, vagy eltulajdonításához elegendő is.

2. Telefonszám

Ha kéretlen hívások, sms-ek, esetleg fenyegetések érkeznek a telefonodra, gondolj arra, hogy te magad adtad meg a Facebook-on. Bizony, könnyen illetéktelenek kezébe kerülhet. Jobb törölni.

via GIPHY

3. Barátok

Egy ember átlagosan és maximum százötven emberrel tud tartós és stabil baráti kapcsolatot kialakítani. Ehhez képest hány ismerősöd van?

4. Fényképek fiatalabb rokonokról

Legyen szó gyerekről, unokáról, keresztgyerekről, vagy éppen akármilyen kiskorúról, ami egyszer az internetre kerül, az valószínűleg ott is marad. Gondolj arra, mit szólnak majd az érintettek, ha felnőttek.

5. Iskola, munkahely

Akadnak olyan bűnözők, akiknek kifejezetten nagy segítség, ha tudják, hog a munkahelyed, melyik iskolába jártál, vagy épp a gyermekeid hová járnak éppen. Szexuális bűnözők dolgát se könnyítsük ilyen bejegyzésekkel.

 

Ezt az öt dolgot is érdemes eltüntetned!

24 óra